Fokkerij

Koepon Esmonique 1 (AV88). Met deze prachtige Lucky Leo dochter (x Cash x Bell) is onze passie voor fokkerij begonnen. Deze afstammelinge van de bekende Lou Etta kwam als pink op ons bedrijf en heeft de basis gelegd van onze huidige Esmonique-familie. Een greep uit haar nakomelingen:

Weelder Esmonique 9 (Shottle x Lucky Leo, AV 87)

Shottle-dochter Esmonique 9 staat aan het hoofd van een succesvolle lijn. Deze 8-jarige koe kenmerkte zich door haar enorme robuustheid (F 91) en inhoud in combinatie met een prima productie (LW 107). Ze is dan ook, onder andere in opdracht van CRV en Alta, meerdere malen succesvol gespoeld met onder andere Support, Planet, Fiction en Niagra.

Weelder Esmonique 20 (Planet x Shottle x Lucky Leo, AV 85)

Robuust (F 87) en imponerend. Dat typeert de inmiddels derdekalfs Planet-dochter Esmonique 20. Met een torenhoge GTPI is zij een gewilde stier- en embryomoeder. Door diverse spoelingen voor zowel voor Alta, Koepon als CRV heeft deze dame inmiddels nakomelingen van onder andere General, Goldday, Highlight, Explode en Chevrolet.

Weelder Esmonique 22 (Planet x Shottle x Lucky Leo, AV 86)
Als volle zus van Esmonique 20 kenmerkt ook Esmonique 22 zich naast haar uitmuntende frame (87) door een excellent uier van 88 punten. Deze schone dame is met name erg succesvol door haar G-Force dochter en zoon.

Weelder Esmonique 38 (G-Force x Planet x Shottle x Lucky Leo, AV 85) 

Een lot uit de loterij; dat is onze G-Force dochter uit Esmonique 25. Door diverse spoelingen en IVP’s heeft Esmonique inmiddels een indrukwekkende lijst met nakomelingen door heel Nederland van onder andere Browning, Stuck, Extreme, Finder, Commander, Supershot, Placid, McCutchen, Sundance en Solution. In de melkput is onze sproet, zoals haar troetelnaam is, een graag geziene gast met haar lactatiewaarde van 118 in de 1e lactatie. Esmonique zit nu aan het einde van haar 2e lactatie en is drachtig van Aikman. Bekijk hier de bedrijfsreportage over Esmonique. 

Weelder Esmonique 51 en 52 (Mc Cutchen x G-Force x Planet x Shottle x Lucky Leo)
De Mc Cutchen-dochters uit Esmonique 38 hebben al een flinke lijst met nakomelingen van onder andere Reflector, Amigo, Final, Abel en Chevallier.

Jonge beloftes

Onze vaars Weelder Esmonique 65 (Bolt x G-Force x Planet x Shottle x Lucky Leo) bracht ons een mooi Finder vaarskalfje, en heeft nakomelingen op meerdere satellietbedrijven van Paragon, Browning, Chuck en Extreme. Samen met Weelder Esmonique 80 (Placid x G-Force x Planet x Shottle x Lucky Leo) zit de Bolt op dit moment in het IVP-programma van CRV. Van de pinkjes Weelder Esmonique 102 (Browning x Commander x  G-Force) en Lucie 140 (roodbonte, hoornloze Fun P) hebben wij ook hoge verwachtingen.

Hansa 5 (Laudan x Marconi, AV 85)

In 2005 kwam de vaars Koepon Laudan Hansa 5 op ons bedrijf. Deze parmantige, witte dame met sterk beenwerk (B 87) en een topuier (U 86) is nu bezig met haar 6e lactatie. Met veel plezier melken we ook haar nakomelingen van Impuls (AV 87, en AV 85), Trigger en Orlan.

Mannelijke proefstiernakomelingen uit de Esmonique-lijn: Empire, Endurance en Esperanto

Diverse mannelijke nakomelingen van Esmonique hebben hun weg gevonden via de KI. Op de indexdraai van augustus 2017 stonden onze drie broertjes; Weelder Empire, Weelder Endurance (Brave x G-Force) en als nummer 1 op de lijst: Weelder Esperanto (Final x G-Force). Een kers op onze fokkerijtaart! Lowlands Lorain (Win 395 x Lucky Leo) en Mc Manaman (Cello x Lucky Leo) zijn in het verleden ingezet als proefstier.

Fokstieren: Special Force, Weelder Solution 
Weelder Special Force (G-Force x Planet x Shottle x Lucky Leo) is een zeer geliefde stier die in Duitsland (Masterrind) inmiddels meer dan 3.000 dochters heeft. Op de Schau der Besten liet hij dan ook een indrukwekkende groep dochters zien, een bijzonder evenement waar wij als fokkers bij mochten zijn. Niet voor niets staat hij op 142 RZG en op 291 NVI in Nederland. Weelder Solution (Goliath x Laudan), uit onze Hansa-familie, is sinds januari 2014 beschikbaar via CRV. Deze topper blinkt uit in melkproductie, uiergezondheid en levensduur. Meer informatie over Weelder Solution.

Heeft u interesse in embryo’s of wilt u onze dieren eens komen bekijken? Neem dan gerust contact op via het contactformulier.