Fokkerij

Koepon Esmonique 1 (AV88). Met deze prachtige Lucky Leo dochter (x Cash x Bell) is onze passie voor fokkerij begonnen. Deze afstammelinge van de bekende Lou Etta kwam als pink op ons bedrijf en heeft de basis gelegd van onze huidige Esmonique-familie. Een greep uit haar nakomelingen:

Weelder Esmonique 9 (Shottle x Lucky Leo, AV 87)

Shottle-dochter Esmonique 9 staat aan het hoofd van een succesvolle lijn. Deze koe, die ruim 65.000 kg melk heeft geproduceerd, kenmerkte zich door haar enorme robuustheid (F 91) en inhoud in combinatie met een prima productie (LW 107). Ze is dan ook, onder andere in opdracht van CRV en Alta, meerdere malen succesvol gespoeld met onder andere Support, Planet en Fiction.

Weelder Esmonique 20 (Planet x Shottle x Lucky Leo, AV 86)

Robuust en imponerend. Dat typeert de inmiddels zesdekalfs Planet-dochter Esmonique 20. Door haar torenhoge GTPI was zij een gewilde stier- en embryomoeder. Door diverse spoelingen voor zowel voor Alta, Koepon als CRV heeft deze dame inmiddels nakomelingen van onder andere General, Goldday, Highlight, Explode en Chevrolet. Maar niet alleen haar exterieur is imponerend, ook in de melkstal is deze grote witte dame een graag geziene gast. Ze realiseert een 305-dagenproductie over haar 6 lactaties van 9.753 kg melk met 3,59% eiwit en 5,16% vet.

Weelder Esmonique 20 (Planet x Shottle x Lucky Leo)

Weelder Esmonique 22 (Planet x Shottle x Lucky Leo, AV 86)

Esmonique 20 is de baas in de stal. Als je hier ziet snap je ook waarom. Als volle zus van Esmonique 20 kenmerkt ook Esmonique 22 zich naast haar uitmuntende frame (87) door een excellent uier van 88 punten. Deze schone dame is met name erg succesvol door haar G-Force dochter Esmonique 38 en zoon Weelder Special Force. Inmiddels heeft deze Esmonique 6 keer gekalfd en heeft bijna 80.000 kg melk op de teller staan. Leuk weetje: in 2018 is zij genomineerd voor de Koe van het jaar verkiezing van Holstein International.

Weelder Esmonique 38 (G-Force x Planet x Shottle x Lucky Leo, AV 85) 

Een lot uit de loterij; dat is onze G-Force dochter uit Esmonique 25. Door diverse spoelingen en IVP’s heeft Esmonique inmiddels een indrukwekkende lijst met nakomelingen door heel Nederland van onder andere Browning, Stuck, Extreme, Finder, Commander, Supershot, Placid, McCutchen, Sundance en Solution. Esmonique is de trotse moeder van onder ander Weelder Esperanto en Weelder Empire. In de melkput is onze Sproet, zoals haar troetelnaam is, een graag geziene gast met haar lactatiewaarde van 118 in de 1e lactatie. Esmonique heeft inmiddels drie keer gekalfd en heeft bij ons op het bedrijf succesvolle dochters van onder andere Bolt, Supershot en Commander. Bekijk hier de bedrijfsreportage over Esmonique. 

Weelder Esmonique 38 (G-Force x Planet x Shottle)

Lucie 140 (Fun P x Curtis)

Van onze roodbonte verse vaars Lucie 140 hebben wij hoge verwachtingen. Wellicht een nieuwe, roodbonte en hoornloze stammoeder in onze stal? Haar 4 Treasure-dochters beloven in ieder geval al heel wat goeds.

Hansa 5 (Laudan x Marconi, AV 85)

In 2005 kwam de vaars Koepon Laudan Hansa 5 op ons bedrijf. Deze parmantige, witte dame met sterk beenwerk (B 87) en een topuier (U 86) is een koe die we niet snel zullen vergeten. Haar 8 lactaties waren goed voor ruim 95.000 kg melk. In onze stal zijn haar nakomelingen (van onder andere Danno en Impuls), niet moeilijk te vinden. Net als hun moeder, kleine, gestippelde, ijzersterke dieren.

Koepon Laudan Hansa 5 (Laudan x Marconi)

Mannelijke nakomelingen uit Weelder Esmonique

Apetrots. Dat zijn we op Weelder Esperanto, (Final x G-Force) die als eerste stier in Nederland de NVI-grens van 400 overschreed. Een kers op onze fokkerijtaart! En ook haar halfbroertjes Weelder Empire en Weelder Endurance (Bravo x G-Force) mogen er zijn. Met name Empire is een veelgebruikte stier. Je vindt deze 3 stieren op de stierenkaart van CRV. Weelder Special Force (G-Force x Planet) is een zeer geliefde stier die in Duitsland (Masterrind) inmiddels meer dan 3.000 dochters heeft. Op de Schau der Besten liet hij dan ook een indrukwekkende groep dochters zien, een bijzonder evenement waar wij als fokkers bij mochten zijn.In het verleden zijn de Esmonique-nakomelingen Lowlands Lorain (Win 395 x Lucky Leo) en Mc Manaman (Cello x Lucky Leo) bij CRV ingezet als proefstier.

Stieren uit Weelder Hansa

Fokstier Weelder Solution (Goliath x Laudan), uit onze Hansa-familie, is al sinds januari 2014 beschikbaar via CRV. Deze topper blinkt uit in melkproductie, uiergezondheid en levensduur.

Heeft u interesse in embryo’s of wilt u onze dieren eens komen bekijken? Neem dan gerust contact op via het contactformulier.