Terug naar home
  • Workshop koeien melken
  • Waardebon
  • Koeien
  • Fokkerij
  • Nieuws
  • Contact
Terug naar home
  • Search
  • Workshop koeien melken
  • Waardebon
  • Koeien
  • Fokkerij
  • Nieuws
  • Contact
Nieuws

Een extra schepje brok voor Esmonique!

door Sanne|Gepubliceerd december 2, 2020

Mooi nieuws vandaag:

Dat wordt een extra schep brok voor onze Weelder Esmonique 22 vandaag. Trotse (overgroot)oma van deze stieren!

Lees hier meer over onze fokkerij

Instagram Updates

weelderworkshop

Yes, eindelijk weer met het zonnetje☀️in de we Yes, eindelijk weer met het zonnetje☀️in de wei, in plaats van regen🌧 of zelfs sneeuw❄️! 

Genietse van het zonnetje vandaag! 😃
.
.
#zon #zonnetje #weidegang #beweiden #beweiding #gras #koeien #boertbewust #zonnigedag #weekend
Je zou het niet zeggen, maar dit is een tweeling! Je zou het niet zeggen, maar dit is een tweeling! We zijn nooit zo enthousiast als een koe een tweeling heeft, omdat het vaak kleine, vroeg geboren kalfjes zijn en de koe het vaak pittig heeft. Deze twee bonte dames waren een complete verrassing, ze kwamen zelfs na de uitgerekende datum, zijn gemiddeld qua grootte, stiekempjes ‘s nachts geboren en moeder Hansa én beide dames zijn kerngezond. Hoppatee 💪🏻😁 
.
.
#tweeling #twins #geboorte #born #kalf #hansa #meerling #boertbewust #kalfjes #koeienliefde
Graag stel ik je even voor aan een zeer belangrijk Graag stel ik je even voor aan een zeer belangrijke medewerker hier op onze boerderij: de worm. Of liever gezegd een paar miljoen wormen. 💪🏻 Deze toppers zijn van groot belang om onze bodem en het gras gezond te houden. Door de gangen van wormen bijvoorbeeld kan regenwater goed weglopen en de wortels kunnen gangen gebruiken om te groeien. Onder de flatsen koeienpoep worden er heel wat jonge wormen groot, die vervolgens zorgen voor een vruchtbare, losse en groeizame bodem. Door bijvoorbeeld mest met stro te strooien, zorgen wij voor goed voedsel voor onze wormen, die vervolgens weer voor voedingsstoffen voor het gras zorgen. Onze koeien maken daar weer die lekkere melk van. Een prachtig, fascinerend en wonderlijk proces. Wij volgen nu de cursus bodemkunde van @regiofoodvalley en @waterschapvalleiveluwe, zo ontdekken we steeds iets meer van deze bijzondere kringloop op én vooral onder ons bedrijf. Gaaf! 🤓

En excuses wormen, voor alle keren dat ik jullie in mijn jeugd door midden heb gehakt. Ik dacht écht dat jullie dat kon overleven…☹️
.
.
#foodvalley #cursus #bodemkunde #bodem #wormen #waterschap #boertbewust #kringloop #blijvenleren #gras #koeien
Laad meer... Volg op Instagram

Berichtnavigatie

  • Previous post Deuren dicht
  • Back to post list
  • Next post Tijd voor een bodywarmer