Boerderijeducatie

Samen met je klas, school of BSO ben je van harte welkom voor een echte les bij ons op de boerderij. Want wat is er nu mooier dan zelf koeien bekijken, het voer voelen en natuurlijk een handje helpen bij het verzorgen van onze dieren?!

Subsidie beschikbaar voor bezoek aan boerderij

Wij zijn officiële educatieboerderij via Leren bij de Boer, het boerderijeducatieproject in Gelderland, onderdeel van Boerderij Educatie Nederland. En dat betekent dat er verschillende subsidieregelingen en mogelijkheden zijn om met jouw school bij ons op de boerderij te komen. Voor groep 3 tot en met 8 van het reguliere basisonderwijs kost een bezoek van twee uur aan ons koeienbedrijf €50 (inclusief BTW) per klas. Andere klassen betalen €145,20 (inclusief BTW) per bezoek. Wij hebben de benodigde papieren, zoals VOG en BHV en nemen veiligheidsmaatregelen voor een verantwoord, veilig, leerzaam én gezellig bezoek aan de boerderij! Je kunt jouw les bij ons direct boeken via Leren bij de Boer, of rechtstreeks via onze contactpagina.

Leerdoelen van jouw leerlingen centraal

Een boerderijbezoek gaat altijd in overleg met jou als leraar, docent of pedagogisch medewerker. Het programma, de leerdoelen en activiteiten stemmen we af op de ontwikkeling én de wensen die passen bij jouw lesprogramma of themaweek. Een echt bezoek op maat dus. In principe duurt de boerderijles twee uur en kun je deze volgen op maandag, donderdag of vrijdag.

De boerin in jouw klas

Is het lastig om met jouw klas naar de boerderij te komen? Dan kan boerin Sanne ook bij jou in de klas komen! Met een interactieve koeienquiz, koeienweetjes én genoeg om te voelen, ruiken en aanraken voor de boerderijbeleving in je eigen klas. Neem gerust eens contact op voor de mogelijkheden en kosten.