In mei en augustus 2025 kun je bij ons een vleespakket van onze eigen ossen (half melkkoe, half vleeskoe) bestellen. Ook interesse? Vul je gegevens hieronder in, dan sturen we je een mailtje als het vlees beschikbaar is.
“Geef dieren die je gaat slachten nooit een naam.” Ik, Sanne, hoor het mijn oma nog zo zeggen. Bij deze is dat dus al hopeloos mislukt, want graag stellen wij je voor aan Bartus en Joep. De twee stoere mannen zijn in het najaar van 2023 bij ons op de boerderij geboren. In mei 2025 slachten we nummer 1, rond augustus nummer 2.
Zo ziet het luxe rundvleespakket van +- 15 kilo eruit
Slager Drikus van Dasselaar verzorgt het slachten voor ons op zijn kleinschalige, ambachtelijke slagerij in Nijkerk. We hebben zelfs eens een dag meegeholpen. We weten dan ook zeker dat Drikus zorgvuldig en met respect voor het dier werkt en een heerlijk én eerlijk product aflevert. Zo komt de os al een dag eerder bij hem op stal en heeft het vlees een ouderwets lange rusttijd. Dat proef je! Drikus verwerkt de hele koe in luxe pakketten van ongeveer 15 kilo. We weten nu natuurlijk nog niet hoeveel de koe exact weegt, daardoor kan het pakket iets variëren in gewicht. Wat we wel weten is dat het luxe rundvleespakket bestaat uit: riblap, braadlap, biefstuk, schenkel, gehakt, entrecote, rollade, poulet, tartaar en rosbief.
Volg onze ossen op sociale media!
Bartus en Joep hebben een van onze melkkoeien als moeder. De vader van Bartus en Joep is een vleesras; Black Angus. We hebben de mannen gecastreerd, zodat ze tussen onze eigen koeien kunnen blijven lopen. Of zoals een van ons collega’s dat zo mooi zegt: ze veranderen van testosteronbommetjes in gemoedelijke goedzakken. Wel hebben we ontdekt dat er in Bartus en Joep toch wel een wat pittiger karakter zit dan onze melkkoeien. Als je ons volgt op Instagram kun je zelf zien welke avonturen we inmiddels al beleefd hebben met deze grapjassen ;-).
Rundvlees: lekker in de wei
Bartus en Joep eten vooral gras, naast wat brok zodat ze alle benodigde mineralen binnen krijgen. Als het weer en het gras het toelaat lopen ze in de wei. Een groot deel van het seizoen in de polder, waar ze grazen op ons grasland waar we kruiden hebben gezaaid. In het winterseizoen liggen de heren lekker te chillen in hun strostal. Het zijn gezonde, sterke dieren, die geen medicijnen of antibiotica krijgen. Je kunt ze natuurlijk zien tijdens een workshop koeien melken, of volg ze via Facebook(@boerderijweelderen) of Instagram (@weelderworkshop).




