De praktijk is soms anders dan de theorie..

Aangenaam, dit is Nora. Haar koeienbillen kan ik zo uittekenen, want die zie ik regelmatig. Nora komt altijd als laatste uit de wei. Ze heeft nogal wat overtuigingskracht nodig voor ze de melkstal in wil. Een koe loopt gemiddeld 2,5 kilometer per uur. Ik gok zo dat Nora niet veel verder komt dan een gemiddelde van 1,5 kilometer. Je kunt springen, bléren, een klap op haar koeienbillen geven, of op je kop gaan staan. Nora kijkt je aan en blijft gewoon staan, of met een beetje gelukt sjokt ze rustig verder. Nora is met recht onze sloomste stalgenoot.

En weet je wat de grap is? De vader van Nora is Legend. “Legend geeft karaktervolle dochters”, omschrijft het bedrijf dat zijn sperma verkoopt tactisch. De minder tactische versie is gewoon: ze zijn erg nerveus en onhandelbaar. Nu is Nora soms ook richting onhandelbaar, maar dan door haar onverstoorbare makheid. Bij Nora is de theorie dus het omgekeerde van de praktijk.

En laat Nora het niet horen, maar lange tijd was ze ook één van de lelijkste van stal. Inmiddels is ze 8 jaar oud en ziet ze er nog even fris uit als in haar jongere jaren. Dus recent heeft de stamboekinspecteur haar nog eens bekeken en is ze opnieuw gekeurd. Met 81 punten zit ze nu nét boven het Nederlandse gemiddelde van 80 punten voor haar uiterlijk. Wat Nora daar zelf van vindt? Ik denk dat ze het wel prima vindt. Ze zet er in ieder geval geen stap harder door..