Hoe het allemaal begon…

“Hoe kom je op het idee om workshops koeien melken te geven?”, een vraag die ik regelmatig krijg. Daarom bij deze, speciaal voor jullie, het exclusieve verhaal. koemelkenOver hoe het allemaal begon…

We springen terug in de tijd, naar 2006. Na het kleine boerenschooltje Huinen in Putten, de middelbare school JFC in kippendorp Barneveld ging ik voor een jaar naar de Evangelische Hogeschool, helemaal in het grote Amersfoort. Daar ontmoette ik twee meiden: Linda en Marian. En met deze meiden was iets heel bijzonders aan de hand: ze wonen in een stad! Naar verloop van tijd kwam ik erachter dat ik de uitzondering was en niet zij, want wie woont er nu op een boerderij? Dus deze fantastische meiden leerden mij het ‘echte’ leven; hoe je met de tram gaat, hoe een metro werkt en wie je vooral wel of juist niet aan moet kijken in de drukke stad. En die ervaring ruilde ik voor een echte dag op de boerderij, inclusief koeien melken. Linda en Marian (Merian voor de insiders) die nog nooit een koe van dichtbij gezien hadden bleken echte natuurtalenten en hebben al hun angsten overwonnen en molken de koeien. Tot mijn verbazing ging het weken nergens anders meer over dan die grote, imposante en een beetje enge koeien. Ik bedoel wat is er nu enger dan met de tram gaan? Daar pruttelde de eerste gedachten over mijn workshops.

Jeanine, Martine en Janneke. De overeenkomsten? Goede vriendinnen van mij én rasechte Puttenaren die nog nooit koeien gemolken hadden. Daar moest nodig wat aan gedaan worden! Tijdens één van onze ‘hobbydates’ hebben we samen koeien gemolken. Van alle kanten kreeg ik weer heel veel reacties op deze avond. Stap 2 in Weelder Workshop.

En toen manlief Hans ook nog zei dat ik toch echt een hobby moest gaan zoeken wist ik het zeker, want wat is er nu mooier dan koeien melken? Nou, koeien melken samen met anderen! Zo stapte ik 1 mei 2014 naar de Kamer van Koophandel en was Weelder Workshop een feit. De hele buurt moest eraan geloven en hielp bij het testen van mijn workshops. Anita van camping De Gervense Heide overwon haar koeienangsten en deed een workshop. Heel familie Snoek, Henri, Ellen, Doortje en Pim was proefpersoon en buur Derek van DigiSolutions bouwde een website. Onze koeien halen maffe capriolen uit, waardoor ik altijd weer genoeg inspiratie heb om stukjes te schrijven, gezinsleden Gerda, Eric, Evelien, Esther zorgen regelmatig voor foto’s die op Twitter kunnen en Marleen is een trouwe Twitteraar. En zo was het al ineens juli 2015.

En nu? Nu is het alleen nog wachten tot jij een workshop komt volgen! Want wat er nu zo leuk is aan koeien melken mag je zelf komen ontdekken :-)!

 

Sanne van Raalte- van de Kamp
september 2015