In omschakeling!

Wij zijn in omschakeling! Sinds 1 oktober krijgen onze koeien namelijk VLOG-voer. En nee, daar zit geen cameraatje in om een live-vlog te maken van bek naar koeienbillen 😉 (lijkt mij best een tof idee trouwens!)

VLOG staat voor Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik. Een Duits keurmerk voor producten die gemaakt zijn zonder het gebruik van gentechniek. Dat betekent dat onze koeien dus alleen voer krijgen waar geen genetische modificatie is komen kijken. Onze koeien eten voornamelijk gras en mais, wat we zelf telen. Dat is natuurlijk zonder gentechniek. Bepaalde grondstoffen voor de brok, zoals bijvoorbeeld soja, zijn soms wel genetisch gemodificeerd. Vanaf nu gebruiken we dus alleen meer voer zonder gentechniek. We hebben een uitgebreide controle hierop gehad door Qlip en zoals je ziet is ons vinkje binnen!

De overgangstermijn voor deze omschakeling is 3 maanden, dus vanaf 1 januari 2020 ligt onze melk als Leerdammer-kaas met het VLOG-label in de schappen. En nu eens proeven of dat ook anders smaakt. 😊