Maak kennis met onze boerinnen!

Op deze #dagvandeboerin stellen we jullie vol trots voor aan dé boerinnen van Boerderij Weelderen:

Gerda is de boerinnenchef. Onze allrounder, die alles weet en alles kan. Als spil van de boerderij is Gerda aanspreekpunt voor alles, binnen én buiten. Chef honden, huishouding, kippen, administratie of noem het maar op. Gerda weet het en regelt het. Maar ook voor kwijtgeraakte sokken, kapotte overalls of boerinnen die oppas nodig hebben. Onze Gerda weet er wel raad mee. En ook niet onbelangrijk: ze bakt de lekkerste eitjes van het land!

De schrijvende boerin, dat is Sanne. De drijvende kracht achter de educatie op de boerderij, de workshops koeien melken en alle activiteiten vanuit Vallei Boert Bewust. Wat er ook voor grappigs, vervelends of gênants op de boerderij gebeurt, Sanne schrijft het op. En al die teksten, waar ze die bedenkt? Het allerliefst gewoon ’s ochtends vroeg tussen de koeien in de melkstal.  

We hebben groot geluk met onze dierenarts & boerin in één; Evelien. Met zieke katten, slome koeien of mekkerende geiten weet zij wel raad. Ook voor de drachtcontrole, enten van katten of een hechtinkje hier of daar is Eef onze vrouw. Daarnaast is deze veelzijdige boerin, chef van de Kune Kune-varkensafdeling. En als er dan geen dieren zijn die wat extra zorg nodig hebben, dan vind je onze Eef het liefst in haar Westernzadel, bovenop op haar Quarter-horse Chick.

Esther hier is de sterkste boerin. Deze krachtpatser is de beste hooibalensjouwer van het land. Boerenzakdoek in haar haar, spierballen aanspannen en gaan met die banaan. Dat is het motto van onze Esther. Op de mountainbike door het bos is ze niet bij te houden. En lopen de koeien in de verste wei? Esther haalt ze wel even op. En op zaterdag is het vaste prik voor deze chick: het erf schoonblazen.  

Als klein meisje gingen de katjes al mee in het mandje voorop haar driewieler. En die passie is er altijd in gebleven bij Marleen, onze boerin bij de kleine huisdieren. Naast een heus kattenpaleis heeft Marleen tegenwoordig een uitgebreide collectie aan prachtige parkieten, konijnen en cavia’s. Uit betrouwbare bron hebben we zelfs begrepen dat haar kleine huisdierenopbrengst haar trouwjurk gaat bekostigen.

De boerin van de kwaliteitscontrole. Dat is ons boerinnetje Anna. Ze gaat graag mee op pad met de andere boerinnen. De konijnen en poezen aaien is aan Anna wel besteed. Ook bij de verzorging van de kalfjes is Anna een trouwe hulp. Tussendoor houdt ze scherp de voerkwaliteit in de gaten, want ze neemt graag een hapje melkpoeder of snoept regelmatig van de kalverbrokjes.

Deze knappe, lieve, kleine Noa is onze Boerin in opleiding. Met recht de schattigste van het stel. Op dit moment wordt Noa vooral ingezet om uitbundig mee te knuffelen. We kunnen niet wachten tot ze haar roze overalletje past en gezellig met ons mee hobbelt op de boerderij!