Schau der Besten

Wat een gave dagen hebben we achter de rug! Weelder Special Force is zo’n 5 jaar terug geboren bij ons op de boerderij. Inmiddels is Force uitgegroeid tot een beer van een stier én woont hij in Duitsland bij de organisatie Masterrind, die zijn sperma verkoopt. Deze week was daar een grote koeienkeuring: Schau der Besten. Inmiddels is Force al opa, zijn dochters geven dus melk. En dat doen ze zo goed, dat Masterrind deze dochters graag wilde laten zien aan de Duitse boeren, met een zogenaamde dochtergroep. De allerbeste dochters uit het hele land lopen, perfect geschoren en opgepoetst een rondje in de ring. En wij als fokker mochten daar bij zijn als eregast. Wat een fantastisch feest, wat een eer, wat zijn we trots op Force en wat bijzonder om die super beste koeien te zien!

De dag ervoor was er een veiling, waar je koeien kon kopen. Het duurste ‘veilingitem’ was een kalfje van 2 maanden oud, wat voor €25.000 wegging. We hebben onze handen maar goed omlaag gehouden, veel te bang om per ongeluk mee te bieden. De hele tribune zat prop- en propvol. Nu weten we ook waarom, want toen de laatste koe nog maar net de ring uit was, ging de organisatie als een malle aan de slag. Binnen een half uur was de hele tribune leeg en was het hele veld vol met goulash en brood etende mensen aan lange biertafels. Mét de welbekende flink gevulde Duitse bierpullen natuurlijk. Een spektakel om te zien!

De volgende dag was de individuele keuring én de dochtergroep van Force. Super bijzonder om mee te maken, absoluut een kroon op onze fokkerijwerk! We gingen dan ook naar een huis met een prachtige oorkonde en een glimlach van oor tot oor.