De grote nertsenquiz

‘Help mee om de bontindustrie te stoppen’ is het eerste wat ik tegenkom als ik aan het googelen sla voor mijn nertsenquiz. Niet bepaald hoopvol dus. Weet ik ookGroep 5 t/m 8 school Steenenkamer gelijk weer de reden waarom ik zo graag zelf vertel en laat zien hoe onze prachtige agrarische sector in elkaar zit. En daarom ben ik gek op een dag als vandaag: groep 5 tot en met 8 was te gast op onze boerderij. Mét de grote nertsenquiz. Zelf gemaakt dan maar.

Wat was het een feest. 19 kinderen, 3 jufs en 2 moeders op bezoek. Na een plenaire uitleg gingen ze zelf aan de slag. Waar drinkt een nerts, hoe warm zit een bontmuts en wat zit er precies in het voer? Allemaal vragen waar zij het antwoord op gingen zoeken. Met als hoogtepunt natuurlijk het aaien van een puppy!

Zo’n bezoek houdt je scherp. Hoe heten die kleuren ook alweer? Hoe ziet een buitenstaander de stal? Hoe leg ik de kinderen uit waarom de nerts het zo goed getroffen heeft in Nederland? En ook dan ben ik weer blij dat we nog steeds een familiebedrijf zijn. Met dank aan elkaars ongenuanceerde kritiek, wilde ideeën en enthousiasme hebben we met elkaar een mooie les neer kunnen zetten.

Ik zeg: voor herhaling vatbaar! Wie volgt?

 

13-5-2014
Sanne van Raalte