Koeienpraat

Het liefst doe ik niets anders dan hele dagen over koeien praten. Vanwege mijn werk bij een voercoöperatie mag ik erkoe zelfs dagelijks legaal over lezen, praten en schrijven. En sindskort kan ik erover Twitteren en over Facebooken. Een half jaar terug ging ik mee met de Boer on Tour naar Engeland. Drie dagen lang ongegeneerd over koeien praten, koeienbedrijven bezoeken en koeien bekijken. En ’s avonds in de pub? Inderdaad, dan praten we nog even verder over koeien. Fantastisch!

Maar tegenwoordig wordt mij dit steeds moeilijker gemaakt. Als ik mij ergens voorstel en vertel dat wij koeien en nertsen hebben wil iedereen, echt iedereen over nertsen praten. Hoe zit het precies? Is dat dan niet zielig? Hoe worden die dan gehouden? En die worden toch verboden? Niemand, helemaal niemand wil meer met mij over die ‘saaie’ koeien praten.

Daarom ben ik ook begonnen met Weelder Workshop. Workshops koeien melken geven om tenminste weer met mensen over koeien te kunnen praten. Hoe imposant ze zijn, hoe eigenwijs ze zijn, hoe bijzonder het is dat ze van gras melk kunnen maken en hoe mooi ze zijn. Koeienpraat, het liefst doe ik niet anders. Ik stond dan ook te stuiteren toen het reactieformulier op mijn website was ingevuld, whoehoe eindelijk weer iemand om mee over koeien te praten. Hierbij, speciaal voor jullie citeer ik mijn eerste reactie op Weelder Workshop: ‘ik wil graag weten als u verkopt ook nerts bond sjaal?ik ben breid om te hele partij verkopen..’

Zucht, wie verlost mij en komt ein-de-lijk weer eens met mij over koeien praten?

 

Januari 2015
Sanne van Raalte